Terugblik op een succesvol GildenEvent

Midas Dekkers aan het woord namens Dr. Weigert op het GildenEvent 2011.


Het is inmiddels al weer een week geleden, maar nog steeds zit ik na te genieten van het GildenEvent. Wat heeft Het Koksgilde weer een prima evenement neergezet. En wat ben ik als directeur van Dr. Weigert Nederland blij dat ‘wij’ onze bijdrage hebben mogen leveren. Het verhaal dat Midas Dekkers namens ons bracht, werd enthousiast ontvangen door de bezoekers in Ede.

Dr. Weigert was sinds de oprichting van het Koksgilde één van de hoofdsponsors van deze club die opkomt voor de belangen van koks in Nederland. Als hygiënespecialisten juichen wij het natuurlijk toe dat mensen in de horeca hun vak beheersen, bijhouden, uitdiepen en hun kennis en kunde ook delen met collega’s. Dat willen wij op hygiëne-gebied immers ook doen! Vandaar bijvoorbeeld dit weblog.

Betrokken

En vandaar ook onze actieve deelname aan het GildenEvent. Want we zijn dan wel sinds kort – in goed onderling overleg – geen hoofdsponsor meer, maar ‘Vriend van Het Koksgilde’: we voelen ons zeker nog steeds betrokken bij de horeca. Nu hebben we – en daar zijn we ons echt wel van bewust – een verhaal te brengen dat niet voor iedereen even boeiend is. Want hoe belangrijk hygiëne ook is: sexy is het verhaal niet. En op zo’n evenement gaat het natuurlijk over koken en alle innovaties in de keuken. Dan is het laatste waar je aan denkt, het schoonmaken van die keuken na afloop van een geslaagde kooksessie.

Midas Dekkers

Toch is het gelukt om ons specialisme onder de aandacht te brengen van de bezoekers van het GildenEvent. En dat dankzij Midas Dekkers, die van een niet-sexy onderwerp een hit wist te maken! Op een eenvoudige wijze vertelde hij de importantie van hygiëne. In de keuken, maar natuurlijk overal in ons dagelijks leven.

Dierenrijk

Zoals het een bioloog betaamt, trok hij de aandachtige luisteraars mee in een vergelijking met het dierenrijk. Want hoe hygiënisch is het dat we een weiland met grazende koeien zien, die op datzelfde gras ook hun behoefte doen (of in Midas’ eigen woorden: schijten). En in de zee kunnen we heerlijk zwemmen. Maar de zee is ook de wc van miljoenen vissen! Een verhaal waarmee hij niet alleen de lachers op zijn hand kreeg, maar ook duidelijk kreeg hoe belangrijk hygiëne is.

Theater van de Zorg

Tot zover de succesvolle bijdrage van Midas. Want: hebben wij als Dr. Weigert ons doel bereikt door onze deelname aan het GildenEvent 2011? Deels wel. Wij beleveren de gezondheidszorg, dat is onze belangrijkste afzetmarkt. Het Event – hoe goed georganiseerd ook – was vooral een feest voor de horeca. Dat is een branche waar we slechts gedeeltelijk actief zijn: we beleveren met name regionale dealers. En ondanks dat er een ‘Theater van de Zorg’ op het evenement was, vonden we het jammer dat er zo weinig deelnemers vanuit de zorgwereld aanwezig waren.

En tóch luidt de slotsom dat we er goed aan hebben gedaan om mee te doen. Want van de sprekers hebben we zeker veel opgestoken. Zelf was ik bijvoorbeeld erg onder de indruk van de bijdrage van Norbert Koreman over kwaliteitsverbetering die geen tot weinig geld kost. Confronterend!

Print Friendly, PDF & Email

Dit bericht werd geplaatst in Dr. Weigert,Horeca,Hygiëne door Henk Bijen . Bookmark de permalink .
Henk Bijen

Over Henk Bijen

Als directeur van Dr. Weigert Nederland  probeer ik voorwaarden voor mijn organisatie te creëren die het (mede) mogelijk maken om daarmee voor onze relaties een maximale toegevoegde waarde te kunnen bieden. Met onze enorme know how en onze dedicated medewerkers proberen we u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *